Informatie


POSTZEGELVERENIGING "CASTRICUM"

Opgericht 15 maart 1948


De vereniging stelt zich ten doel het bevorderen van de kennis op het gebied van de filatelie en het verzamelen van postzegels, postwaardestukken en poststukken.
Postzegelvereniging "Castricum" telt circa 100 leden die wonen in Castricum, Akersloot, Limmen, Uitgeest, Heemskerk, Heiloo, Alkmaar, Krommenie en plaatsen elders in het land.
De 1e maandag van een maand wordt een contactavond georganiseerd in "de Kern", Overtoom 15 te Castricum. De avond duurt van 19.45 uur tot ca 22.30 uur.
Vaste onderdelen van een contactavond zijn: ruilen, veiling, koopjestafel, verloting insteekboeken. Er worden vanaf het begin van het verenigingsjaar op elke 3e woensdag van de maand ruilmiddagen georganiseerd, ook in "de Kern". Er wordt verwacht dat zoveel mogelijk aanwezigen ruilboeken bij zich hebben. De middagen zijn gratis toegankelijk voor leden en niet-leden, voor alle leeftijden - jong en oud -. Tijden: 13.30 tot 16.00 uur.
De vereniging heeft een goed functionerende rondzenddienst met secties in Castricum, Limmen, Akersloot en Uitgeest. Doorsturen van een zending is eenvoudig en goedkoop!

De contributie bedraagt voor volwassenen 34,-- per jaar d.i. inclusief een abonnement op het maandblad "Filatelie". Gezinsleden betalen slechts 8,50.

De contributie voor donateurs bedraagt 17,00 per jaar.

Informatie: Secretariaat, telefoon 651 943.

Vorige pagina